top of page

Net even anders coachen

Over Keerstand

Keerstand is geen bestaand woord, maar ik doel hiermee op een beweging of een innerlijk proces. In de loop van ieders leven wordt ‘innerlijke weerstand' opgebouwd. Dit nemen we vaak waar als spanning, onrust of een sluimerend gevoel van onbehagen. Deze weerstand is vaak terug te leiden naar situaties of gevoelens die we eerder hebben meegemaakt in ons leven. Verschillende ervaringen die toen vervelend, pijnlijk of te kwetsend voelden, denken we te hebben verwerkt maar vaak hebben we deze (onbewust) weggedrukt. We hebben allerlei overlevingsmechanismen opgebouwd (oftewel weerstand) om deze gevoelens maar niet (opnieuw) te hoeven voelen. We hebben ze onbewust, ‘veilig’ opgeborgen.

Toch doen zich momenten voor, welke vaak als een rode draad door ons leven lopen, waarop soortgelijke gevoelens opnieuw de kop op steken. Zolang we ze namelijk niet willen voelen, blijven ze opnieuw om jouw aandacht vragen. 

In mijn sessies ga ik samen met jou inzoomen op situaties of gevoelens waar jij momenteel mee worstelt. Middels een effectieve en unieke manier ga ik te werk om jouw innerlijke (vaak onbewuste) weerstand naar boven halen, oftewel bewust te maken. Dit zodat deze losgelaten kan worden. Dit is niet iets wat je feitelijk kunt ‘doen’, maar het is meer een vorm van overgave. Mensen ervaren 'overgave' vaak als een gevoel van bevrijding en als een keerpunt in hun levensgeluk.

 

Ben je er klaar voor om jouw weerstand los te laten en jouw keerpunt te bereiken?

Persoonlijke coaching

Mogelijk worstel jij met bepaalde zaken, ervaar je een (sluimerend) gevoel van onbehagen, onrust of ontevredenheid en zoek je bijvoorbeeld naar meer balans en geluk? Wil jij duidelijke handvatten ontvangen om met je pijn en angsten om te gaan? Of wil je vanuit je hart gaan leven en heb je de behoefte om (innerlijk) 'de knop' om te zetten? En loop je vast in dit proces omdat je niet goed weet wat je hiervoor moet ‘doen’?

Dan is mijn persoonlijke coaching wellicht iets voor jou. Wat het ook is, 'jouw worsteling' is mijn ingang. Jouw intrinsieke motivatie is een must om daadwerkelijk tot verandering te komen. Jij voelt zelf of jij hier klaar voor bent! 

Massage

Buiten deze vorm van transformatie coaching kan je bij mij ook terecht voor massage. Massage kent niet alleen vele lichamelijke voordelen, maar het is voor mij tevens een prachtige tool en ingang om te ontdekken hoe het werkelijk met je gaat. Middels massage wil ik jou bewust maken van jouw lichaam en de spanning (oftewel weerstand) die daarin ligt opgeslagen. Omdat bij massage de nadruk op het voelen ligt, zorgt dit er vaak voor dat je gedachtenstroom wordt onderbroken. Dit wordt meestal waargenomen als een gevoel van innerlijke vrede en rust. Voor veel mensen is dit een nieuwe ervaring. Je komt hierbij soms tot verrassende ontdekkingen en tot dieper inzicht in jezelf. Dat wat je lichaam je aanreikt, is namelijk altijd persoonlijk en echt. 

Regelmatig combineer ik coaching met massage. Ik zal dit altijd samen met jou afstemmen.

Daarnaast behandel ik ook kinderen/ jongeren die last hebben van onrust in hun lichaam of die worstelen op bepaalde vlakken. Als je je afvraagt of ik jouw kind kan ondersteunen, neem dan gerust contact met mij op.   

 

bottom of page